Bestel het boek

In het boek Tante Mariette en haar fiets van Eric Goubin staat alles wat je moet weten om op een doordachte manier te communiceren, gebundeld in één veelzijdig handboek.

Bestel het boek op de website van Vanden Broele. Klik hier om je exemplaar te bestellen.

Cover Tante Mariette - (c) Kortom vzw

Over het boek

1977. Tante Mariette is als krasse, oudere dame al jarenlang actief in het verenigingsleven van haar kleine Vlaamse gemeente. Op haar fiets gaat ze van huis tot huis, op bezoek bij mensen die ze door en door kent. Ze maakt een babbeltje, ze overhandigt een zelfgemaakte folder, ze brengt een begeesterende uitnodiging. En de mensen komen naar de activiteiten.

2017. Communicatieboodschappen bereiken hun bestemmelingen nog zelden per fiets. Niet alleen omdat overheid en socialprofitsector heel erg geprofessionaliseerd zijn. Maar vooral omdat het communicatieklimaat en -landschap radicaal veranderd zijn… en volop in ontwikkeling blijven.

En toch: je doelgroepen kennen en je communicatie daarop afstemmen is nog altijd even cruciaal als 40 jaar geleden, zelfs al zijn er nu andere mobiele media dan een fiets.

In 2003 pende Eric Goubin, geïnspireerd door het verhaal van zijn tante Mariette, het handboek communicatie voor overheid en socialprofit neer, ‘Tante Mariette en haar fiets’. In 2017 werkte hij, in opdracht van Kortom vzw, aan de nieuwe editie van het boek.

Voor wie is dit boek?

Het boek beschrijft wat nodig is om op een doordachte, eigentijdse en persoonlijke manier het communicatieve succes van tante Mariette te evenaren. Het is een onmisbaar en veelzijdig handboek voor iedereen die (als beleidsmens, medewerker of vrijwilliger) bij de overheid of in de socialprofitsector aan de slag is met communicatie, of dat wil doen.