Communicatief memorandum voor de gemeentelijke verkiezingen: sterke besturen kiezen voor een sterk communicatiebeleid

De verkiezingen van 14 oktober 2018 naderen. Om het belang van communicatie op de radar te zetten van management en beleid schreven we aan een memorandum met 10 adviezen. Ontdek het memorandum, om je collega’s erop te attenderen en om er je voordeel mee te doen in jouw organisatie.

Als beroepsvereniging presenteert Kortom hiervoor een sterk fundament: een memorandum met 10 adviezen die ertoe doen. Deze principes verwoorden waar goede publieke communicatie voor staat en waar elk lokaal bestuur naar moet streven.

Zo wil Kortom lokale overheden ondersteunen en stimuleren in de professionalisering van communicatie. En dat is nodig, want het communicatievak in onze netwerkmaatschappij is voortdurend in beweging en wordt complexer.

Inwoners betrekken bij het beleid. Kiezers informeren over beslissingen en plannen. Burgers en medewerkers zelf verantwoordelijkheid laten opnemen. Ruimte creëren voor ideeën, discussie en cocreatie. Dat lukt een lokaal bestuur enkel met flankerende, kwaliteitsvolle communicatie. Een gemeente die hiervoor kiest, gaat aan de slag gaat met de aanbevelingen die je leest in het memorandum.

10 adviezen voor een sterke lokale communicatie

  1. Communicatie is de smeerolie van lokale democratie en gemeentelijke dienstverlening
  2. Communicatieprofessionals in het hart van de organisatie
  3. Betrek communicatie bij de start van een project
  4. Meer en kwaliteitsvolle meerrichtingscommunicatie
  5. Onderschat noch overschat de digitale kloof
  6. Minder ad hoc-communiceren, meer beleids- en doelgericht werken
  7. Overheidscommunicatie is geen politieke communicatie
  8. Aandacht voor inclusieve communicatie
  9. Meet en evalueer communicatie
  10. Stimuleer innovatie in communicatie

Investeer mee in het communicatiebeleid van morgen: lees alles over de 10 adviezen voor een sterke lokale communicatie in de beleidsperiode 2019 – 2024 in het memorandum (die je onderaan de pagina vindt bij ‘Downloads’).

Wil je meer weten over sterke lokale communicatie, of hierover met ons gesprek gaan?

Neem dan contact op met Eric Goubin (onderzoeker en docent).
Telefoon: 0476 99 38 76
E-mail: Eric@Kortom.be

Klik hier om het memorandum te lezen

 

Geef een reactie