Nudging wordt nobel: 5 voorbeelden

Richard Thaler, professor Gedragswetenschappen en Economie, heeft de Nobelprijs Economie gekregen voor zijn onderzoek naar de psychologie achter economische beslissingen. Oftewel: “Nudging”. Dit principe wordt op allerlei manieren in ons dagelijks leven toegepast.
Meer uitleg over nudging vind je in ‘Tante Mariette en haar fiets’ in het hoofdstuk over gedragsveranderende communicatie (p. 390).
VRT NWS bracht enkele inspirerende toepassingen van nudging:

Een gedachte over “Nudging wordt nobel: 5 voorbeelden

  1. De gekozen illustratie is helaas controversieel. Volgens onderzoek van gezondheidsexperts zou naar calorieverlies verwijzen per trede niet de meest aangewezen nudge zijn voor sommige groepen. Inspelen op gezondheidsambities wel, op gewichtsverlies niet.

Geef een reactie