Praktijkverhaal (c) UZ Brussel

Pakkende wervingscampagne van UZ Brussel

Communicatie wordt visueler, met een grote verscheidenheid aan beeldmateriaal: foto’s en filmpjes, maar ook cards en infographics. Een mooi voorbeeld vormen de communicatieproducten van het universitair ziekenhuis in Brussel. Men werkte er onder meer inhoudelijk sterke jaarverslagen uit, met inzet van beeld en klank, met een centrale plek voor de verschillende doelgroepen (patiënten, medewerkers en anderen) in het ziekenhuis.

Een knap voorbeeld van beklijvende storytelling en visualisering brengt UZ Brussel in een filmpje dat zich richt op het engageren van nieuwe medewerkers: ‘Maak jij het verschil voor Nicole?’. Een terminale patiënte getuigt. Geen fake news of acteerwerk, maar een authentiek verhaal dat getuigt van de meerwaarde van het werken in dit ziekenhuis. Het filmpje won een prijs op het Belgian Corporate Video Festival.

Meer weten? www.uzbrussel.be

Geef een reactie